KURABİYE
Malzemeler;
1pk margarin yada tereyağı(oda sıcaklığında)
2 yumurta
4 su bardağı un
yarım su bard. şeker
1 pk vanilya
1pk kabartma tozu
yarım çay bard. sıvı yağ
1 yem.kaşığı nişasta
yarım çay bard.su
Not: Bu ölcüye göre 2 fırın tepsisi kadar çıkıyor.ölçüler azaltılıp 1 tepsi yapılabilir.
yapılışı;
Bütün malzemeler birlikte karıştırılır.kıvamı sıvı olacak krema torbasından geçmesi gerekiyor.karıştırılmış harç krema torbasına alınarak krema şekillendiricisinin en tırtıklı aparatıyla,yağlanmış tepsiye şekil verilerek sıkılır.dilerseniz başka şekillerde elde edebilirsiniz.175 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif pemleşinceye kada pişirilir.fırından çıkıp soğuyunca ben üzerine pudra şekeri,kakao ve tarçın karıştırıp eledim.dilerseniz sade yada sadece pudra şekeriylede servis edebilirsiniz.yaklaşı 1 ay tazeleliğinden hiç birşey kaybetmeden kurabiye kutusunda saklanabiliyor.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder