15 Şubat 2013 Cuma

KURABİYE

  KURABİYE

Malzemeler;

1pk margarin yada tereyağı(oda sıcaklığında)

2 yumurta

4 su bardağı un

yarım su bard. şeker

1 pk vanilya

1pk kabartma tozu

yarım çay bard. sıvı yağ

1 yem.kaşığı nişasta

yarım çay bard.su

Not: Bu ölcüye göre 2 fırın tepsisi kadar çıkıyor.ölçüler azaltılıp 1 tepsi yapılabilir.

yapılışı;

Bütün malzemeler birlikte karıştırılır.kıvamı sıvı olacak krema torbasından geçmesi gerekiyor.karıştırılmış harç krema torbasına alınarak krema şekillendiricisinin en tırtıklı aparatıyla,yağlanmış tepsiye şekil verilerek sıkılır.dilerseniz başka şekillerde elde edebilirsiniz.175 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif pemleşinceye kada pişirilir.fırından çıkıp soğuyunca  ben üzerine pudra şekeri,kakao ve tarçın karıştırıp eledim.dilerseniz sade yada sadece pudra şekeriylede servis edebilirsiniz.yaklaşı 1 ay tazeleliğinden hiç birşey kaybetmeden kurabiye kutusunda saklanabiliyor.Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder